Uşak Üniversitesi Tekstil Mühendisliği

2018-2019 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alacak üniversitemiz Tekstil Mühendisliği Bölümünü kazanan öğrencilere burs imkanı sağlanacaktır.

2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren bölümümüze yerleşerek kesin kayıt yaptıran (ek kontenjan hariç) en yüksek puanlı ilk 10 öğrenciye Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) tarafından normal öğrenim süresi olan dört yıl boyunca  (isteğe bağlı hazırlık sınıfı hariç) Eylül-Haziran ayları arasında toplam 10 ay süre ile aylık 500 TL karşılıksız burs verilecektir.

Uşak Üniversitesi, Tekstil, Deri ve Seramik alanlarında Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve Kalkınma Bakanlığı tarafından koordine edilen Bölgesel İhtisaslaşma Üniversitesi olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda Uşak Üniversitesi’nin Tekstil alanında uzmanlaşma süreci oluşturmuş ve 5 yıllık süreçte ülkemizin Tekstil konusunda odak üniversitelerden birisi olması beklenmektedir.

Bölümümüz, 2006 yılında kurulan Uşak Üniversitesi’nin en köklü bölümü olup 8 Öğretim Üyesi ve 6 Öğretim Üye Yardımcısı’ndan oluşan güçlü akademik kadrosu ve imkanları gelişmeye devam eden donanımlı alt yapısıyla tekstil sektörüne mezunlar yetiştirmektedir.

Türkiye'de tekstil sektörünün önemli merkezlerinden olan ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre işsizliğin en az olduğu kentler arasında dördüncü sırada bulanan Uşak'ta, sanayinin %75’i tekstil firmalarından oluşmaktadır. Her yıl bölümümüz mezunu olan genç tekstil mühendisleri Uşak’ta faaliyet gösteren firmalarda kısa sürede istihdam edilme şansı bulmaktadır. Uşak şehrindeki tekstil firmaları özellikle bölümümüzden mezun olan mühendisleri tercih etmektedir. Bunun yanında Türkiye’nin tekstil konusunda kümelenmiş İstanbul, İzmir, Bursa, Denizli, Çorlu, Gaziantep gibi şehirlerde çok sayıda mezunumuz sektöre hizmet vermektedir.

Bölümümüz, eğitim ve öğretim programında gerekli güncellemeler yaparak Avrupa’da eğitim kalitesini ve öğrenci düzeyini arttırmak amacıyla yürürlüğe girmiş olan Bologna Yükseköğretim Süreci’ne  dahil olmuştur. Bologna süreci kapsamında bölümümüzden mezun olan öğrenciler Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli bir diplomaya sahip olmaktadır.

21 Mart 2018